הקורונה הגיעה ויצרה מצב לא מוכר.
שינויים מהותיים בכל הקשור לנהול עובדים שוטף, גיוס משאבים, אופן ביצוע פעילויות ועוד.
אלו הזדמנויות יש להנהלת עמותה בימים אלו?
גיוס משאבים
- ישנם גופים שמתגייסים למאמץ הלאומי ותורמים לעמותות, מעבר לתרומתם הרגילה. כך למשל במקרה של חברת מובילאיי שתרמה כ 10 מיליון ש"ח. יש להיות ערניים לכך ולא 'להתבייש' ולפנות לגוף שכבר תרם לכם בלבדוק אם יש תקציב מיוחד.
- תקציבים ממשלתיים חדשים – המדינה מקצה סכומי כסף בערוצים שונים עבור עמותות. יש להיות ערניים לכך ולהגיב מהר. כך למשל קרן הקורונה של ביטוח הלאומי שאשרה סכום של כ 46 מיליון ש"ח למאות עמותות. אפשר לקרוא למשל על קרן הסיוע לארגונים חברתיים שנפגעו ממשבר הקורונה שניתן להגיש עד ל-4 באוגוסט בלחיצה כאן
- העמקת הקשר עם תורמים קיימים – המצב בו העמותה עושה רבות בזמן קצר הנו מצב שחשוב שהתורמים הקיימים יעודכנו וירגישו שייכים.
- גיוס מתנדבים – אזרחים רבים נמצאים בחל"ת או חו"ח מובטלים – זה הזמן שלכם לגייס מתנדבים איכותיים לפעילות.
חסכון בהוצאות
- לא קל להגיד זאת – אבל הזדמנות לעשות שינויים בכוח האדם של העמותה…
- הקטנת שטחי משרדים – השינויים של עבודה בחלק מהימים מהבית, בד בבד עם הטמעת ישיבות מרחוק, יאפשרו לעמותה להקטין את שטחי המשרדים ולחסוך שכר דירה, עלויות אחזקה וכד'
- זמן להשקיע בתשתיות טכנולוגיות חוסכות זמן וכסף: השינויים שקרו מאפשרים התגברות על התנגדויות ארגוניות לשינויים וכך נוצרת הזדמנות להקים מערכת נהול ידע/CRM מתקדמת, שיכולה לחסוך זמן רב של עובדים בכל הקשור לנהול טפסים, הכנת דו"חות וכד'.
מומלץ לקרוא את המדריך לעמותות, חל"צ ומלכ"רים לזמן הקורונה שנכתב בקול זכות